Sunday, November 16, 2008

Då har vi varit hundägare i två dagar snart. Det flyter på riktigt bra, hon anpassar sig bättre än vad vi hade förväntat oss! Det är ju fantastiskt. Fast vi har förra ägaren att tacka för hur lugn och väluppfostrad hon är! Hon är lättlärd samtigit som hon är fruktansvärt envis. Hon är stark så in i helvete, gäller att ta över psykiskt. I en match mellan mig och henne eller Rasmus och henne hade hon vunnit i styrka, lätt! Nu gäller det för oss att visa henne vem det är som bestämmer så fort som möjligt. Svårt att vara konsekvent alltid, hon är ju så bedårande... Men jag tror faktisk att jag och Rasmus är ganska bra på det.

Igår eftermiddag/kväll hade vi till exempel bestämt oss för att klippa klorna på henne. Hennes förra ägare lyckdes inte göra det själv på henne, inte efter att ha råkat klippa lite för långt och kommit åt pulpan. Det krävdes 5 pers och en klippare för att få ordning på hennes klor innan. Men när vi hämtade henne i fredags var klorna så långa att det var synd om hunden. Så vi bestämde oss som sagt för att ta hand om dem. Och det gjorde vi. Tog oss ungefär en timme att fila ner alla klor. Hon gjorde motstånd i början, det var då vi hade chansen att visa henne, att vi inte tänkte ge upp. Hade vi gjort det hade hon vunnit. Men vi vann. Vi filade ner alla klor på henne. Rasmus var stolt över hur jag hanterade situationen, lite förvånad också för den delen...

Nu är det dags för ännu en promenad! Hon gillar verkligen att promenera, Akira. Det verkar nästan som om hon är outtröttlig! När vi har gått 1,5h är hon fortfarande lika pigg! Aldrig att man ser att hon flåsar. Vi ska köpa en sån där väska som man hänger över hunden, och fyller med tungder. Så kanske hon kan bli lite mer utmattad!


Men nu får vi nog gå ut en stund med det lilla livet!

Yey för mobilkamera... Men hon är visst underbart söt... =)

2 comments:

Anonymous said...

Jättefin! :)
Kanske kan komma förbi en sväng nästa helg och hälsa på om det känns praau.

Pussi

Anonymous said...

Naw va söt hon är!!
Hoppas vi kan ses snart!!
Hälsa gubben:) Puss o kram