Wednesday, January 9, 2008

omelett!

Gjorde ett försök att efterlikna Görans Omelett idag. Det var ett djärvt försök. Jag jobbade hårt och med få ingredienser. Egentligen, det enda som smakade ungefär likadant var äggen och curryn. Som sagt saknades det en del ingredienser. Men jag tycker nog att jag lyckades ganska bra, detta var trots allt första gången jag gjorde omelett i det här köket! (Har iofs inte gjort våldsamt många omeletter i mina dar...)
Man tar det man har, brukar man ju säga. För tillfället är det ganska tomt i mitt kylskåp. Eller, i alla fall så finns det inte mycket att äta. (desto mer att dricka) Men tre ägg och en halv lök hittade jag. Visste att jag hade ett paket skinka i frysen och en burk skivade champinjoner i skafferiet. Voila! Kryddad med curry och cayennepeppar blev det väldigt ätbart, och jag blev lite fövånad över mig själv! Egentligen ska man avnjuta the masterpiece på en skiva valjegrova med ost. Fast det fanns inte heller i mina ägor för tillfället, så det blev helt plain på en tallrik. Gott det med.
Idag är dagen då det ska ske. Idag är dagen D! Idag ska jag knalla tillbaka till gymmet efter ett pinsamt långt uppehåll. Höstens alla halsflusser och andra dödliga sjukdomar gjorde att jag inte kunde gå till gymmet. Julens tajta arbetsschema och stress gjorde att jag hellre sov än att träna. Men. Nytt år, nya möjligehet. Nytt tänk. Nytt, nytt, nytt.

Wish me luck.
(Dagens unika kommer vid ett senare tillfälle...)

1 comment:

Anonymous said...

Vad glad att du ens har några saker i ditt kylskåp. Själv är jag inte ens ett kylskåp just nu...